top of page
Bakgrund_1_Skiss.png

BARN & JUNIORTRÄNING

Disciplinerad och rolig kampsportsträning

VT-2024

OM VÅR BARN & JUNIORTRÄNING:
Vår Barn & Juniorträning på Kalvhagen har blivit väldigt populär och det säger vi med stolthet.

Många av barnen har kört flera år hos oss på Kalvhagen nu och det är helt fantastiskt att få se deras utveckling.
Vi startade med ett pass i veckan, vi hade då sju stycken barn som tränade. Terminen därpå dubblade vi antalet barn. Terminen efter dubblade vi till två pass i veckan och vi har nu cirka 30 barn hos oss.

VIKTIGT: Nytt för den här terminen är att du eller ditt barn (eller båda) måste ladda ner appen GymControl, det för att boka sig på varje pass. Vi instruktörer checkar sedan in dem på plats när de kommer. Det gör att du som förälder kan se så att ditt barn kommit till träningen.

Mer info om hur du logga in via appen får du i mailet när du betalat för terminen.

"Våra" barn väljer att komma tillbaka år efter år. Några kanske tar en paus en termin och det är förståeligt. De flesta av dem väljer dock att komma tillbaka terminen efter.


Vår pedagogik är att ha en disciplinerad  och rolig kampsportsträning.
Vi värnar om personlig utveckling och innebörden utav att respektera varandra. Vi pushar barnen till att vilja ta i på ett sätt så att de vill komma tillbaka till nästa pass samtidigt som de utvecklas både fysiskt och psykiskt.

Vi förbättra fysiken (motorik, styrka och kondition) hos barnen i en kampsportsmiljö där ordet respekt är lika viktigt som att utföra tekniken rätt.
Vi är stolta över att vi får förtroendet att träna era barn.

HUR VI BEDRIVER VI TRÄNINGEN?
Vi startar alltid med uppställning där alla barn ska ställa sig ordnat på samma linje. Vi hälsar, följt  av en kort meditation på knä eller skräddarställning samt en kortare "deep breathing-övning" för att förbereda sig mentalt för träningspasset.

I åldrarna 6-13 har vi en gemensam uppvärmning som innehåller allt från teknikträning, kullerbyttor till "ninja-kull".
Vid parövningarna delas gruppen in åldersmässigt, en grupp för de mindre och den andra gruppen för de äldre, allt i andan inom kickboxning.

INSTRUKTÖRER:
Vi är tre instruktörer under varje pass. För att kunna erbjuda en säker träning och för att ge personlig feedback till alla barnen under passet. Vi instruktörer håller även mittsar.

BRA OCH FRAMFÖR ALLT VIKTIGT ATT VETA:
Inför Träningspasset:

Det här året köper ni en kurs för den här terminen. Det underlätta för er så ni slipper anmäla era barn till varje valt träningspass. De är automatiskt anmälda och vi instruktörer kan i stället boka av de barn som då inte är närvarande.


TIDIGAST 15 minuter innan träningen startar är barnen välkomna till oss. Så snart barnen har gått in i lokalen så råder mobilförbud.
Vi har ett behandlingsrum samt personliga tränare som hyr in sig och jobbar. Tyvärr stör det för mycket om barnen kommer in tidigare, varför vi ber er respektera de angivna tiderna. 
Vattenflaska skall fyllas på INNAN passet startar och barnen ska använda egna handskar och benskydd, finns att köpa på plats i klubbens shop.

Våra nya klubb-shorts (299:-) är lämpligt att ha till sin klubb t-shirt.

Under passet:
Vi vill inte ha några föräldrar i lokalen när träningen bedrivs.
De sista 10 minuterna kan ni gladeligen få komma in, men då vill varken instruktörerna eller barnen bli störda utav mobilsamtal eller prat.
Tack för att ni respekterar det.

Efter passet:
Då nästa pass startar direkt efter barnen slutat, så vill vi inte att barnen är kvar på träningsytan.

Ta en extra titt i omklädningsrummet så inget är glömt.

Utrustning:
Vi rekommenderar att ni köper handskar och benskydd om ni inte redan har det, ni kan köpa allt hos oss.
Handskar från 599:- och benskydd från 199:- (start-kit 690:-,  handskar+benskydd). Lägg till 60:- och få klubb t-shirt.
Vid köp utav start.kit: I meddelanderutan ska ni skriva ålder samt storlek på t-shirt

Våra nya klubb-shorts (299:-) är lämpligt att ha till sin klubb t-shirt.

Hygien:
En god hygien är väldigt viktigt hos oss. Naglar på händer och fötter SKA vara klippta och utom fara för andra klubbmedlemmar. Händerna (och om det så behövs även fötterna) ska tvättas med tvål och vatten innan vi startar träningen. Eventuella sår måste täckas utav plåster, tejp eller kompress eller liknande.

Träningskläder:
Inget annat än träningskläder är accepterat att träna i och man ska ha sin klubb t-shirt på sig.

Mellanmål:
Det är många fördelar att barnen få i sig mellanmål innan träningen, gärna 30-60 minuter innan träningen. Godis är inget bra mellanmål, frukt eller nötter räcker långt.
Förtäring av dryck/mellanmål görs enbart på sittbänken direkt efter skohyllan, ingen annanstans. Det är föräldrarnas skyldighet att plocka bort skräp, smulor etc. från sitt/sina barn om inte barnen gjort det själva.

Kvarglömt:
Tyvärr så är det en hel del kläder som glöms, främst efter barnträningen.
Vi vill att ni föräldrar ta ett titt i omklädningsrummet så ni får med er allt tillbaka hem. Självklart går man inte in i respektive omklädningsrum, annars får man påminna sitt barn om att kolla en extra runda.
Vi har en Lost&Found under sittbänken, kolla av lådan efter varje pass för att försäkra er om att vi inte skänker bort era saker i onödan.

FOTO/VIDEO:
Vi tar kort och video för att lägga upp på hemsida, sociala medier mm. Om du INTE vill att ditt barns ansikte ska vara med måste du meddela oss det. Då kan vi "sudda" ansiktet eller i bästa fall undgå att barnet är med på bild. Men då måste ni återigen meddela oss skriftligen via info@kalvhagen.com.

TRÄNINGSTIDER:
Tisdagar    16:00 - 17:00
Torsdagar 16:00 - 17:00

TERMINSAVGIFT:
Vi har två terminer per år, Vår & Höst.
3495:- per termin, i priset inkluderas medlemsavgiften om 250:-
Försäkring via Budo & Kampsportsförbundet ingår i medlemsavgiften. Ett exemplar utav klubbens T-shirt ingår vid start av ny medlem, dock enbart första terminen.

Bruce - bild 2.tiff

Konceptpass

Cirkelträning för alla nivåer, ibland med inslag av kampsport

Bruce - bild 7.tiff

Bag'n'Box

Högintensivt pass där vi arbetar framför en sandsäck

Skärmavbild 2020-09-16 kl. 11.06.01.png

Bag'n'Ass

Högintensivt pass där vi arbetar framför en sandsäck

Bruce - bild 4.tiff

Kampfys

Perfekt för dig som vill ha ett högintensivt pass med slag, sparkar och knän

bottom of page